Glivična infekcija

Vaginalno glivično infekcijo najpogosteje povzroči glivica candida albicans. Ta glivica se pojavi v našem črevesju, ustih, koži in je tudi naravni prebivalec vagine pri velikem številu žensk. Pod določenimi, ne popolnoma razloženimi okoliščinami se lahko glivica v vaginalnem okolju manifestira v večjem številu ter povzroči težave povezane z infekcijo. Pri 25 letih je skoraj vsaka ženska že imela izkušnjo z vaginalno glivično infekcijo. Skupaj z bakterijsko vaginozo je glivična infekcija eden najbolj pogostih vzrokov za vaginalne infekcije. Najbolj pogoste težave pri vaginalni glivični infekciji so prekomeren bel, grudast vaginalni izcedek in srbenje v predelu genitalij. Oteklina, pordelost, boleč spolni odnos, razdraženost zunanje in notranje labie ter bolečina pri uriniranju so drugi pogosto omenjeni simptomi.

Vzroki vaginalne glivične infekcije so večinoma neznani vendar je pojav ponovitve vaginalne kandidiaze pogosto povezan z menstrualnim ciklom. Glivično infekcijo je večinoma enostavno zdraviti vendar težko dokončno pozdraviti, ker poročajo o visoki frekvenci ponovitve v roku nekaj mesecev. V zadnjih letih obstajajo pristopi, ki popravijo vaginalno disbiozo in nevtralizirajo škodljive mikrobe kot so Candida albicans. Te strategije vključujejo uporabo kislinskih gelov, prebiotične stimulacije vaginalnih laktobacilov in naravnih strategij proti oprijemanju, ki preprečujejo škodljivim bakterijam, da bi se naselile na našem telesnem površju. Strategije proti oprijemanju so osnovane na naravnih proizvodih in so inovativna, patentirana osnova za Multi-Gyn proizvodno linijo ter so združene z drugimi funkcionalnimi komponentami kot so kislinske in prebiotične sestavine, ki preprečujejo ter odpravljajo vaginalne infekcije ter z njimi povezane težave.

Neobičajen vaginalni izcedek

Neobičajen izcedek večinoma povzroča vaginalna infekcija vendar ga lahko povzroča tudi razdraženost vagine, ki ni posledica infekcije (npr. povzročeno z nošenjem ozkih hlač ali sintetičnega spodnjega perila ali zaradi uporabe mila v intimnem predelu). Bakterijska vaginoza in Kandidiaza sta najpogostejši vaginalni infekciji. Kljub temu, da ta bolezenska stanja po navadi niso resne infekcije, ki bi zahtevale medicinsko oskrbo lahko ženske izkusijo velike težave kot je prekomeren izcedek neprijetnega vonja. Multi-Gyn proizvodi nudijo veliko olajšanje pri vaginalnih težavah.

Srbenje

Vaginalno srbenje je zelo pogosta težava in neprijetna izkušnja, ki jo lahko povzročijo številni faktorji. Eden najbolj značilnih vzrokov vaginalnega srbenja je glivična infekcija. V takšnem stanju jo pogosto povezujemo z belim, grudastim izcedkom. Tudi prir BV včasih poročajo o simptomu srbenja vendar ne tako pogosto in v tako močni obliki kot pri glivični infekciji. Srbenje lahko povzroča tudi vaginalna suhost ali pa je posledica nepravilne intimne higiene. Znano je, da intimni postopki umivanja z detergenti, mili, dezinfekcijskimi sredstvi ali z parfumiranimi razpršilci porušijo naravno mikrobioto in vaginalno prhanje lahko tudi odstrani vaginalno sluz, kar lahko ima za posledico vaginalno suhost in srbenje. Multi-Gyn proizvodi lahko nudijo olajšanje pri srbenju z nevtraliziranjem škodljivih mikrobov in z navlažitvijo vaginalne sluzi.

Vulvitis in Vaginitis

To sta vnetji vulve (ženskega zunanjega področja genitalij) in vagine. Vaginitis pogosto povezujemo z neobičajnim izcedkom, srbenjem in bolečino. Vzroki je po navadi vaginalna infekcija kot je BV, Kandidiaza ali Trihomoniaza vendar je lahko tudi posledica zmanjšane ravni estrogena ter povezane vaginalne suhosti v menopavzi. Faktorji tveganja za razvoj vaginitisa vključujejo hormonske spremembe, kot so tiste povezane z nosečnostjo, z kontracepcijskimi tabletkami ali menopavzo, spolno aktivnostjo, spolno prenosljivimi boleznimi, zdravljenjem z antibiotiki in steroidi, nekontroliranim diabetesom, neustrezno vaginalno higieno (npr. uporaba mila, sredstev za dezinficiranje, vaginalnih razpršilcev) ter z nošenjem oprijetih oblačil.

Multi-Gyn proizvodi nevtralizirajo infekcijske agente in lahko odpravljajo vaginalno suhost z optimiziranjem vaginalne vlažnosti. Ker so to najbolj pogosti vzroki za vulvitis in vaginitis so Multi-Gyn proizvodi zelo učinkoviti proti vnetju in vaginalnim težavam.